NYHETER

FjordMAX skal mangedoble norsk oppdrett, eliminere rømning og redusere organisk utslipp med 90%

July 18, 2017

Salaks AS har i tett samarbeid med NSK Ship Design utviklet oppdrettsplattformen FjordMAX som skal revolusjonere norsk oppdrett. Salaks AS søker nå om ni utviklingstillatelser for realisering av prosjektet.

I dag, tirsdag 4. juni ble den første rognen i Salangfisk AS sitt nye RAS-anlegg lagt inn.  Produksjon på det nye anlegget er endelig i gang. Hele 1.600.000 rogn ble levert til klekkeriet fra SalmoBreed.

Milliongave til Salangen-samfunnet

December 21, 2016

Det ble tidlig julaften i Salangen i år. Salangfisk AS legger nemlig 11 millioner kroner på bordet for å finansiere moloen på Sjøvegan. 

Samarbeid mellom oppdrettsaktørene og villaksnæringen

November 09, 2016

En rekke oppdrettsaktører går sammen med villfisknæringen for å sikre mer fisk i de små og mellomstore elver i Midt-Troms. For uten Salaks er også SalMar, Nordlaks, Gratanglaks, Flakstadvåg Laks og Kleiva Fiskefarm med i prosjektet.

Kameraovervåket fôring fra ny fôringssentral

October 07, 2016

Salaks har for tiden flere prosjekter pågående, og et av dem er oppbygging av fôringssentral på Salangsverket. Fra denne sentralen vil vi ha full kontroll på all fôringen fra våre lokaliteter. 

Stålkonstruksjonen reises

October 06, 2016

Byggingen av det nye smoltanlegget som skal stå klart våren 2018 er godt i gang. Nå er stålkonstruksjonen begynt å komme opp, og bygget skal reises til julen 2016.

Familieselskap investerer for fremtiden

September 12, 2016

Selskapet har sett verdien av å kunne ha kontroll på hele produksjonsprosess, fra smolt og matfisk produksjon til laksen ligger i disken foran kundene ute i Europa. Nå investerer de 300 millioner kroner i et nytt, moderne settefiskanlegg som skal serve flere oppdrettere med smolt.

Frankriketur med 500kg laks i bagasjen

August 21, 2016

I anledning overleveringen av premien på 500kg laks til proffsyklisten Jean-Marc Bideu, tok store deler av Bekkelifamilien en langhelg i alpelandsbyen Valloire hvor premien skulle overrekkes. 

Jean-Marc Bideau mottok 500 kg laks

July 17, 2016

Jean-Marc Bideau vant 500 kilo laks under fjorårets Arctic Race of Norway. Søndag ble den skadeplagede proffsyklisten og lagkameratene i Fortuneo – Vital Concept hedret med en ekte norsk laksemiddag i de franske alpene.

Et nytt industrieventyr på Salangsverket

July 19, 2016

Et nytt industrieventyr tar form på Salangsverket. Ikke gruvedrift denne gangen, men laks! I 2018 skal det stå klart et helt nytt RAS-anlegg som har en budsjettert produksjonskapasitet på 6.000.000 250 grams smolt i året. 

Med et halvt tonn laks i bagasjen

July 10, 2016

I fjor vant den franske syklisten Jean Marc Bideau et halvt tonn laks. Søndag får han premien overrekket i Frankrike av Salaks AS. Onsdag kveld setter flere av Bekkeli-familien seg på flyet til Frankrike med et halvt tonn laks i bagasjen. 

Endelig oppstart av grønn konsesjon

July 07, 2016

Salaks fikk nylig «ja» til ny lokalitet, noe som betyr at betyr at selskapet får startet opp sin grønne konsesjon. – Prosessen med de grønne konsesjonene er ikke enkel, forteller daglig leder Odd Bekkeli til kyst.no.

Sushikokker til Lundbrygga

June 09, 2016

Shin Sushi stiller med tre kokker på Lundbrygga under Millionfisken. Bak initiativet står Salaks AS der bedriften har fått med seg Sjømatrådet. Og laksen er så kortreist den kan være, den kommer selvfølgelig fra Salaks AS.

Salaks bygger nytt RAS-anlegg

March 07, 2016

Salaks bygger for tiden et nytt settefiskanlegg med topp moderne RAS-systemer på Salangsverket i Sjøvegan i Troms. Anlegget skal produsere ca. 6.000.000 smolt på 250 gram per år. Bygget ventes å stå ferdig vår 2018. 

Please reload