Frankriketur med 500kg laks i bagasjen

Under fjorårets Arctic Race slo Salaks AS og eksportfirmaet Polar Quality fra Bodø til med en premie på 500kg laks til den første sykelisten som passerte klatrepunktet på Lavangseidet ved kommunegrensen Salangen Lavangen. Jean-Marc Bideau fra Fortuneo-Vital Concept stakk av med premien. Bideau var meget fornøyd med premien, og uttalte med et bredt smil om munnen at premiene i Tour de France ikke kunne måle seg med denne. Overlevering av laksen til Bideu lot seg vente nesten ett år, da Bideau var uheldig å veltet på sykkel å skadet seg stygt senere samme sesong. Men 17. Juli var det endelig tid for å få overrekt premien.

 

I anledning overleveringen tok store deler av Bekkelifamilien en langhelg i alpelandsbyen Valloire hvor laget til Bideu trente, og hvor premien skulle overrekkes. Dagene frem mot selve overrekkelsen ble brukt til blant annet Tour de France, besøk i de franske alper og sightseeing etter kjente sykkelveier i Tour de France.

Første dagen i Frankrike ble tilbrakt i solfylte Villars-les-Dombes, hvor vi stod ved målgang på 16. etappe av Tour de France. Her heiet vi på Fortuneo-Vital Concept, laget til Bideau, men aller mest på vår egen Alexander Kristoff, som tok en 2. plass på denne etappen. Det var en fantastisk opplevelse å få se Tour de France, og er noe som virkelig kan anbefales.

 

Den andre dagen ble tilbrakt i de franske alper i et fantastisk vær. Vi startet med å ta gondolen fra sentrum av Valloire og et stykke opp i fjellet. Her fikk vi testet ut en zipline over et vann før vi tok bena fatt oppover i fjellet. Store deler av dagen ble brukt i fjellet frem til det var tid for å pynte og gjøre seg klar til overrekkelse av laksepremien, og en storslått laksemiddag. 

Overleveringen av premien på 500kg laks ble markert med en 5 retters laksemiddag, hvor 4 av rettene var laks mens desserten var den lokale restaurantens spesialitet, blåbærpai . Middagen ble servert på en fin liten restaurant, hvor laget til Bideau, Fortuneo-Vital Concept, borgermesteren, sjefen for turistkontoret, representanter fra Sjømatrådet, Polar Quality og store deler av familien Bekkeli deltok. Middagen ble et hyggelig og interessant møte med proffsyklistene, hvor vi fikk lære mye om deres hverdag som proffsyklist. Det var kokken Gunnar Jensen fra Mathallen i Tromsø som sørget for festmaten fra Norge. Maten smakte fortreffelig , og så ut til å falle i god smak hos samtlige. Bideau selv hadde laks som favorittrett, og var fornøyd med å kunne få overrekt 500kg laks, som han kunne dele med familie og venner. 

Siste dag i Frankrike besøkte vi den kjente fjellovergangen Galibier. Overgangen er brukt flere ganger i Tour de France, og bydde på stupbratte veier, som svingte seg oppover fjellsidene i et vakkert alpint landskap.

 

Salaks er stor fan av Arctic Race og synes det er morsomt å kunne bidra til folkefesten, og er fornøyd med at stuntet også levde videre i årets Arctic Race.